Donează!

POȚI DONA ORICE SUMĂ LA SEDIUL ORGANIZAȚIEI:Strada Armenească Nr. 4

Sau prin trasfner Bancar:COD FISCAL: 7690340
BANCA: Comerciala Romana, Sucursala Suceava
IBAN: RO64RNCB0234023048700001

TERMENUL PENTRU DEPUNEREA FORMULARELOR A FOST 25.06.2022

3,5% din impozitul pe venit
Copiii născuți prematur au nevoie de aparatură medicală pentru a supraviețui!

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru dotarea maternităților din România cu echipamente medicale performante.icon-descarca.png

Descărca FORMULARUL 230

pentru o durată de 2 ani, dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică. 


icon-descarca.png

Descarcă FORMULARUL 230

pentru o durată de un an, dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică. 


icon-descarca.png

Descarcă DECLARAȚIA UNICĂ

dacă în 2021 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice, completând secțiunea 6.2 cu datele organizației.LINE-MEDIUM.png


icon-completeaza.pngCOMPLETEAZĂ

formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Salvați Copiii sunt precompletate.

 

LINE-MEDIUM.png

icon-trimite.png

TRIMITE

formularul completat, pâna la data de 30 Iunie 2020 (data poștei) la Administrația Financiară de care aparții. Ai la dispoziție următoarele modalități de trimitere:

 

  • prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);
  • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.
LINE-MEDIUM.png

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Până când mai pot trimite formularul?
Doar până pe 25 Mai 2022.

L-am descărcat, ce trebuie să completez?
E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata!

Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Organizației Salvați Copiii Filiala Suceava. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:
ORGANIZAȚIA SALVAȚI COPIII FILIALA SUCEAVA
Cod de identificare fiscală: 7690340
Cont Bancar: RO64 RNCB 0234 0230 4870 0001

Care este Administrația Financiară de care aparțin?
Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.

Nu pot face totul online?
Dacă ai semnătură electronică, poți urma procesul online în Spațiul Privat Virtual pus la dispoziție de ANAF. Pentru că procedura poate se poate dovedi greoaie, recomandăm varianta completării de mână.

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Aceasta este o donație?​
Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2021. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 

De ce 3,5%?
Începând cu 2019, Organizația Salvați Copiii poate primi procentul de 3,5% din impozitul pe venit, fiind înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Înregistrarea poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 7690340. 

LINE-MEDIUM.png

UNDE VOR MERGE BANII TĂI?

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru dotarea secțiilor de neonatologie cu echipamente medicale pentru nou-născuți și pentru programul de suport al copiilor sub 5 ani, mamelor și femeilor însărcinate din zonele rurale defavorizate.

Iată ce am reușit, cu sprijinul susținătorilor noștri, în peste 8 ani:

  • Am dotat 96 de maternități și secții de nou-născuți, din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.
  • Oferim anual servicii medico-sociale în 59 de comunități din 14 județe pentru: 7.500 de beneficiari (2.500 copii între 0 și 5 ani - din care 1.356 sub un an, 2.000 de mame, 500 de gravide și 2.500 adolescenți și părinți informați).
  • Am reușit să dotăm maternități in toate spitalele din județul Suceava.

redirectionare-impozit.jpg

             

DE CE SPRIJINUL TĂU ESTE VITAL?

În România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore.
Aproximativ 1.500 de nou-născuți pe an nu apucă să-și sărbătorească prima aniversare.
Cei mai mulți sunt copii născuți prematur, care au nevoie de terapie intensivă neonatală pentru a-și dezvolta funcțiile vitale. Aproximativ 20.000 de copii se nasc înainte de termen anual și doar jumătate dintre nou-născuții prematuri internați la terapie intensivă au acces la aparatură medicală performantă.

Cu ajutorul tău, am putea preveni o treime dintre decesele infantile.

AJUTĂ-NE SĂ LE DĂM O ȘANSĂ LA VIAȚĂ!
LINE-MEDIUM.png

LINE-MEDIUM.png

Pentru anul fiscal 2021, poti alege de acum sa redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit prin intermediul companiei tale, cu o cerere adresată departamentul economic/resurse umane, folosind următoarele date:

  • Denumire a entității non-profit: Organizația Salvați Copiii Filiala Suceava
  • Cod de identificare fiscală: 7690340
  • Cont Bancar: RO64 RNCB 0234 0230 4870 0001
Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permite să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la [email protected] și găsim o soluție împreună.